fredag, december 30, 2005

Inför årsskiftet

Hallå där!

Så härligt det är att ta ledigt från alla måsten! (Ja, så långt det nu går. Räkningar måste betalas och snö skottas osv.)

Mina döttrar och jag har dels varit på IKEA (i samband med att jag tittade till blommor och lägenhet i Älmhult) och dels på Kreativum i Karlshamn (experimenthus med dombiograf). Det har varit inspirerande dagar, samtidigt som vi fått känna samhörighet och umgåtts.

Dessemellan har det varit snöstorm med extremt dåligt väder och väglag samt begravning. Det senare är ju både ledsamt och ändå trevligt på samma gång - det blir av att träffa resten av släkten och spörja hur det står till med allt och alla.

Men det måste inte alltid hända något utanför hemmet - går så bra att knäcka nötter, smaska på godis antingen med läsning, handarbete el framför TV:n eller spela något spel. Nu när ett tjockt snötäcke lagt sig som dämpning hörs inget från trafiken på vägen som slingrar förbi. Det som rör sig på nära håll är fåglarnas ivriga trafik till och från fågelbordet i trädgården. Otroligt rogivande alltsammans - precis vad vi behöver efter hektisk vardag.

Inte ens nyheterna hetsar upp på samma sätt under dessa latdagar, även om man gnisslar tänder då och då. Samtidigt går väl vissa redaktioner på lite sparlåga också - med långa reportage som förberetts före helgerna till att fylla mellandagarnas tidningssidor.

Det har t o m blivit lite luftigare i kylskåpet lagom till nyårsmaten. Här blir inget dundrande firande, utan stillsamt då också. Får ta igen det vid senare tillfällen... Kul i alla fall med all snö som ligger - det blir ljusare och renare då, och den har trillat ner vid rätt tid på året. Många år har ju vintern kommit i slutet av februari, och då börjar man ju sikta in sig på vår.

Jag önskar Dig som tittar in ett gott slut och en god start på 2006! Då ska vi göra ett allvarligt försök att byta regering - lova mig det! Det ska regeras för enskilda människors bästa och för landets bästa - inte för maktens egen skull!

Inga kommentarer: