måndag, december 19, 2005

Ett färskt avtal till...

... EU:s långtidsbudget. Även i dessa förhandlingar går det sakta - med att få Frankrike till att acceptera reformering av jordbruksstödet. Det kan väl inte vara rimligt att denna till stora delar moderna koloss till stat ska få mest jordbruksstöd av alla EU:s länder?! För att inte tala om vissa grödor som odlas (tobak)!
Nåja, det avtal som slöts går ju i rätt riktning, men det är klart att de nya länderna blir besvikna. Det är ju samma mentalitet som styr i dessa förhandlingar som i WTO-förhandlingarna. "Klart de fattiga länderna ska få det bättre, men inte på vår (EU:s) bekostnad."

Tur jag inte orkade ta med det i nattens bloggbidrag, då hade jag kanske inte haft anledning att återkomma så snabbt.

Håller annars på med att runda av i projektet jag jobbar samt söka nytt jobb. Inte världens enklaste kanske - blir måhända en småföretagare - vem vet?

Ser fram emot samvaron med mina döttrar i helgerna framöver. Buskatten Franz får man på köpet. Han kommer att ha Discovery Channel eller Animal Planet IRL under fågelbordet i trädgården. Det går inte åt så mycket fågelfrön då... Skämt åsido - så kommer han ju ut på grönbete, stadskatt som han är. Fast han gillar inte sista biten med bil på krokig väg - lite åksjuka då.

Vi hörs!

Inga kommentarer: