fredag, december 02, 2005

Hjärtefrågor

En av mina hjärtefrågor är rehabilitering och en annan är jämställdhet. Nu ska jag försöka kombinera dem.

Senaste dagarna har det kommit fram statistik och forskningsresultat på det vi redan kände på oss i ryggraden någonstans och visste sedan tidigare. Män får rehabilitering i högre utsträckning än kvinnor och dessutom mycket dyrare rehabilitering. Försäkringskassan myndighetsutövar inte jämställt och har nu upptäckt det själva! Inte illa att de kommit fram till det!
Kvinnor anses fortfarande inte värda att satsa på i arbetslivet och anses väl tydligen inte heller vara familjeförsörjare, eftersom dessa stora skillnader uppstår. Skäms nr 1!

Det värsta i statistiken är ju alla dem som ingen rehabilitering får, utan klassas ut i sjukpensionering. Många gånger unga människor! Hur kan man bara få hålla på att misshushålla så med människors liv och med resurser?! Skäms nr 2!

Dessa statliga myndigheter är för tungrodda och okänsliga för individer. Nu har FK dessutom kommit på att människor behöver sin sjukpeng respektive föräldrapeng samma månad man är sjuk el ledig för att ta hand om sina barn. Det är oerhört begåvat! Tidigare har det under ett antal år varit ett par månaders väntetid. Alltså måste man först lägga undan ett par månadslöner för att kunna leva medan man blir i behov av sjukvård... Staten har helt enkelt lånat av de sjukskrivna el möjligen av kommunernas socialbidrag /försörjningsstöd för att resurser, rutiner och teknik inte räckt till. Skäms nr 3! Nu ska det rättas till inför valet kan man tänka... Ja, bättre sent än aldrig.

Ser fram emot sammanslagning av trygghetsförsäkringarna i en påse - med enkel vägledning in för den enskilde. Det ska bli slut på kringvalsandet mellan olika institutioner som inte tar sitt eget ansvar utan bollar runt med dem som råkat illa ut.

Slutgnällt för idag! Ska ge mig ut i kvällen för att klara av några ärenden och så småningom lite gott att äta. Kanske totar jag ihop en tipstävling i centerfeminism - det skulle vara bra att ha som intresseväckare. Läser just nu Lizas och Lottas bok i ämnet att tjejer som inte stöttar varandra hamnar i helvetet - där finns inspiration!

Inga kommentarer: