tisdag, februari 28, 2006

Bosse Bildoktorn Andersson mm

Hallå där!
Idag är det dags för besökare nummer 1000 här på bloggen - blir kul att se vem som hamnar på den jämna siffran. Fast egentligen är det natt när jag skriver - har betalat räkningar och läst mail efter en fullspäckad, men trevlig dag.

Började med sockerkaksbakning inför kvällens evenemang - äppel och kanel ovanpå så blir det lite mera fest.
Jobbintervju i Kalmar - fin biltur i strålande solsken - och trivsam stämning kring bordet vid intervjun. Har ingen aning om hur det hela avlöpte.
Hann hem ett litet slag innan det var dags att dels förbereda kvällens begivenhet lokalmässigt samt delta i telefonkonferens med CK förtroenderåd. Yes, tjejer, nu kommer vi på bred front i valrörelsen - lita på det!

Bära stolar, koka kaffe, duka fram och undan med bokhyllor en stund! Det är lite allmänt slit när man väntar finfrämmande. Bosse Bildoktorn Andersson har underhållit i Älmeboda bibliotek ikväll. Bildvisning med kåserande, boktips, bilknep och så signering och försäljning av egna böckerna. Bosses hustru Monika är med och håller ordning på viss fakta, på pengarna och bokningarna - en klippa. Det blev riktigt lyckat.
Gissa hur många damer det var i salongen!?! Om vi undantar oss i Bibliotekets vänner, så tror jag det räcker med 10% - av närmare 60 personer var det nog bara 6 tjejer... Inte så konstigt egentligen, fast ändå - vi tjejer har ju mest att få ut av karlen, tycker jag, då jag lyssnar på radion. Han talar bilar så att vem som helst kan begripa hur det hela hänger ihop och på ett lättsamt sätt.

Vi nådde vårt syfte med kvällen i alla fall - att dra nya besökare till biblioteket. Alla dessa män i olika åldrar - på ett ställe som oftast hyser många kvinnor. Det var inte helt fel så att säga. Hoppas de kommer fler gånger framöver. Vår eminente biblioteksanställde hade beställt hem extra många motorrelaterade böcker kvällen till ära, så för dem som inte ville köpa bok av Bosse och inte heller hade tur i lotteriet fanns goda möjligheter att låna.

På söndag är det barnens tur - då blir det interaktiv barnteater med fruktstund och ansiktsmålning i Älmeboda biblioteksfilial.

Inga kommentarer: