torsdag, februari 16, 2006

Snålblåst och semlor

Vädret är lite ruggigt nu om dagarna - inte så många minusgrader, men blåsten är snål och så kommer det något lite uppifrån ibland i frusen form och ibland underkylt. Jag bjöd mina f d jobbarkompisar på semlor igår - tyckte vi behövde det som uppiggningsmedel. Gott! Och inte alldeles tokigt heller, eftersom man kunde välja en mindre variant.
Såg idag på SvD att de hade gjort ett stort semmeltest i Stockholm - så ska Du in i city och mumsa finns där tips att få.

Men det finns annat att glädja sig åt också, trots vädret. Vi har vunnit fler OS-medaljer minsann! En igår och en idag - heja tjejer!

Så har regeringen tagit sig i kragen (Tack till Uppdrag granskning!) och lagt fram förslag om att barn ska kunna få snabbt pass och hjälp att resa tillbaka till Sverige om de blivit skickade utomlands av föräldrarna mot sin vilja. För mig är detta självklart, men för Sveriges sociala myndigheter har det inte alls varit prioriterat. De har lämnat barnen/ungdomarna i sticket, enligt TV-programmet.

Intressant har det varit att lyssna på KU-förhören angående tsunamin. Jag har inte hört alla i sin helhet naturligtvis - det skulle tagit för lång tid, men jag kunde i alla fall höra en klar skillnad från den som hade rent samvete, biståndsminister Jämtin, och övriga. Hon behövde inte attackera inledningsvis, som en del valt som strategi, och hon hade ett oändligt tålamod med ledamöternas frågor, trots upprepningar. Den känsla hon ingav lyssnaren var öppenhet och vetskap om att hon gjort sitt bästa inom biståndsdelen genom att vara i tjänst, ringa och kolla upp att UD var igång samt ta kontakt med försvarsministern när det strulade. Ändå tyckte hon egentligen med facit i hand att hon kanske borde gjort ännu mer (ringt utrikesministern t ex). De andra attackerar och vrider sig som maskar på kroken och duckar. Ska bli mycket spännande att följa vad som händer nu då förhören i första rundan är avslutade. Det saknas ju t ex förhör med en nyckelperson, chefen för konsulära enheten, som många har hänvisat till, men som KU hittills inte kallat in. Miljöpartiet har avgörandet i sin hand om det ska kunna bli misstroendeförklaring eller inte.

Kvinnliga chefer i offentlig sektor har gått om männen i löneligan, minsann! Och kvinnors kondition och vikt har förbättrats, så att männen ligger efter så där mitt i livet.

Igår var jag på träff med invandrarkvinnor, Kvinnor emellan. Det var knytkalas med betoning på mat från Balkan. Mycket trivsamt och gott! Borde naturligtvis skrivit ett och annat protokoll, men man måste passa på och ha kul också...

Inga kommentarer: