lördag, februari 04, 2006

Klart att män diskrimineras

Solen skiner från en blå himmel och talgoxarna friar i buskar och träd - titify, titify, titify. Härligt!

Har tittat till Älmhult över natten och förhoppningsvis fått ordning på programvarorna i min alldeles nya laptop. Det tog stopp förut när jag skulle installera Officepaketet. Nu har visst innehåll som döljs under höljet i maskinen bytts ut av min leverantör, och se då gick det att installera. Är naturligtvis ivrig att få flytta in på riktigt i den och inte enbart surfa.

Idag rapporteras i media att män anmäler diskriminering, även om ärendena inte är så "tunga". Och visst diskrimineras män - mer än de har en aning om. Det är ju därför centerfeminismen behövs - där förs kampen tillsammans med männen för båda könen - alla människors lika värde. Ta bara en sådan sak som barnbidraget - det betalas per automatik ut till mamman. Nu har man i alla fall börjat titta på andra möjligheter att sköta det hela. Män med barnvagn på promenad väcker uppmärksamhet, och på många arbetsplatser motarbetas/mobbas män som tar ut rejäl pappaledighet. Dock har en hel del större arbetsgivare med verklig kompetens inom personalområdet insett att det är en merit att ha varit hemmapappa och att vara förälder. Omgivningen förväntar sig inte att män ska kunna något om barns skötsel el uppfostran, bakning el matlagning. Kanske inte ens vilket datum de fyller år... Ja, det var bara ett par exempel som jag tycker är "tunga". Det finns massor av tillfällen då diskriminering sker - vi har fördomar lite till mans.

Nu ska jag fortsätta söka jobb och göra undan skrivbordsarbete, för om vädret håller i sig blir det örnskådning med matsäck vid sjön Åsnen i morgon, och att därefter komma in i värmen brukar göra en sömnig...

Fortsatt trevlig helg!

Inga kommentarer: