måndag, februari 20, 2006

Måndag utan medaljer

Ny vecka och oskrivna blad. Ännu inga medaljer i OS, trots tappra försök i utförsbackarna. Själv har jag gjort en noggrann genomgång av lediga tjänster runtom, för det var ett tag sedan. Kan konstatera, precis som tidigare, att det glädjande nog finns tjänster att söka. Och som sagt - i morgon kommer första intervjun...

Socialstyrelsen har i rapport konstaterat det vi jämställdhetskämpar redan visste - att handikappade kvinnor får sämre hjälp och stöd av samhället jämfört med män. Detta gäller även sjukskrivna kvinnor, vilket har rapporterats tidigare. Kvinnor får inte kosta enligt samhället - detta är märkligt när vi börjat 2000-talet! Kvinnor som jobbar både dubbelt och tredubbelt för att bidra borta och hemma mm. Varför ska kvinnor nöja sig med t ex krånglig färdtjänst, när männen får egen anpassad bil? Kvinnor behöver också ta sig till jobb, fritidssysselsättning, vård, släkt och vänner.

Upp med ögonlocken ni som fattar dessa beslut och ge akt på era ställningstaganden - checklista och policy kan hjälpa. Vi kvinnor vägrar vara andrasortering! Vi vet att vi är lika värdefulla!

Inga kommentarer: