måndag, februari 13, 2006

Levande i allra högsta grad

Det finns en mycket positiv anledning till min tystnad här i bloggen under de senaste dagarna - årets roligaste fest har gått av stapeln och den hade ovanligt många deltagare, glädjande nog. Eftersom jag ingår i en liten men naggande god festkommitté, så har dagarna före helgen bestått av sambandskontakter, inköp, brödbak och matlagning samt dukning osv.
Vilken festen är? Jo, det är Älmeboda Centerkvinnor och Älmeboda Centerpartiavdelning som ordnar den s k Grötfesten en gång per år vid den här tiden. Damerna bjuder upp till välspelande orkester, och herrarna får chansen den sista timman. Detta innebär full fart hela kvällen och humöret är på topp.
Vi serverar smörgåsbord med bl a en lokal delikatess, brynost, och så olika sorters hembakat bröd samt hemlagad Janssons frestelse och så risgrynsgröt på slutet. Till 140 personer går det åt lite av varje minsann. Men roligt är det när folk har kul och blir nöjda.
Gårdagen gick åt till resten av städning och disk samt att genomföra andra läsningen av kommunens förslag till översiktsplan. Det är deadline för remissvar, och mycket annat som fått stå tillbaka under förra veckan väntar på åtgärd.

Ute i världen har OS börjat med stor spänning och så pågår trätan kring karikatyrteckningarna av profeten. Det ena kan man njuta av i lagom portioner, medan det andra oroar mer än lagom. Okunskap måste ligga bakom första publicerandet - eller också önskan att starta tredje världskriget.

Nu slutar jag för stunden pga allt som pockar på med deadline. Men lovar bli regelbunden igen fr o m nu.

I morgon, på alla hjärtans dag, tänker jag som centerkvinna agera för hög kvalitet i de äldres mat och matmiljö genom att bjuda på insändare i ämnet samt hjärtan att stoppa i munnen.

Inga kommentarer: