lördag, januari 07, 2006

Ska detta kallas rättssamhälle?

Nu är det dags igen - Migrationsverket utser själva sina motparter = de juridiska ombud som ska representera de asylsökande!

Detta är bara vad man kunde vänta sig av denna egenmäktiga myndighet, men när det nu påpekas av Advokater utan gränser så värjer sig den slingrande hala ansvariga ministern, Barbro Holmberg. Hon tycker systemet är värt att prova, innan det ändras...
Jaha! Och hur många asylsökande ska behöva bli lidande av detta i kombination med det faktum att verket nu inte har resurser nog att snabbt utreda de f d gömda flyktingarna, innan normal rättslig hyfs införs?!?

Det säger ju sig själv att verket väljer det minsta motståndet - advokater som är mindre engagerade el kunniga, för det gäller ju att vara effektiv i myndighetsutövningen - fler champagnefiranden kan då äga rum. Rättssäkerhet och kvalitet för den asylsökande är tydligen lågprioriterat.

Och Sverige som redan har internationella organs ögon på sig för att vi inte lever upp till lagar och konventioner vi undertecknat. För att inte tala om alla dessa desperata människor som satt sin tro till och offrat allt de äger och har för att nå innanför vår demokratis gränser!
Jag citerar Magnus Uggla: "Jag mår illa!"

Inga kommentarer: