torsdag, januari 26, 2006

Mullig mansgris i Trelleborg?

Såg Du och hörde lagledaren i Trelleborgs Bordtennisklubb, Inge Augustsson, i media igår? Vilken uppblåst karl! Han orerade över att kinesiska bordtennisspelaren Li Fen (kontrakterad av Trelleborgs BTK) blivit kär i en svensk medborgare (egenföretagare) med kinesiskt ursprung, gift sig och blivit gravid. Hon borde valt bort att bli gravid, enligt Augustsson. Det var högst osolidariskt med klubben nämligen...
Li Fen har hittills vunnit över hundra matcher under sin tid i Sverige och lett Trelleborg till stora framgångar, men inte ett ord om det inte. Nej, tonfallet lät som om lagledaren talade om ett lågt stående djur som man kan bestämma över hur som helst. Ut med henne bara, hon är enligt Augustsson inte längre välkommen i Trelleborgs BTK. Usch, vad upprörd jag blev å hennes vägnar!

Trodde faktiskt vi kommit längre i både vårt idrottsliv och arbetsliv här i Sverige. På 30-talet skickades kvinnorna fortfarande hem från jobbet pga giftermål, men det är 75 år sedan dess... Fast i södra Skåne finns ju vissa strömningar, som vi helst vill slippa i resten av landet. Kanske det är dessa Augustsson ansluter sig till?

Li Fen och hennes make planerar för ett fortsatt liv i Sverige. Jag är övertygad om att det finns bordtennisklubbar här i vårt land med annan människo- och kvinnosyn, vilka tar emot Li Fen med öppna armar, när hon är redo att återgå till bordtennisbordet! Heja på!

Inga kommentarer: