tisdag, november 29, 2005

Gud bevare oss för...

... Åke Green, hans anhängare och Högsta Domstolens flathet för Europadomstolen samt de signaler den friande domen sänder till extremister av olika slag!
Samma dag som vi får rapport om ökning av hatbrotten i Sverige, kommer HD:s friande dom för Åke Greens vidriga och fördömande uttalanden mot bl a homosexuella under predikan i pingstkyrkan. När man tolkar Bibeln har man rätt att vräka ur sig vad som helst tydligen. Gissar att många kommer att känna sig kallade att vara bibeltolkare både i tid och otid framöver, när det finns personer de inte accepterar i samhället. Fritt fram för rasism och hat alltså!

Nästa ärende i kö för rättslig prövning är inspelningar som distribueras från en religions helgedom och kränker en annan religion och folkgrupp. Ja, på det här sättet underblåses motsättningar och fördomar. Vart har freds- och kärleksbudskapet som ingår i alla tre religionerna tagit vägen? Det predikas och efterlevs av mängden, men får oerhört liten uppmärksamhet. Därmed förstärks vrångbilderna.

Missförstå mig rätt - yttrandefriheten är bland det viktigaste vi har i vårt land - men den ska inte missbrukas till att kränka våra medmänniskor! Om vi inte aktivt kan älska alla, ska vi åtminstone kunna acceptera och respektera varandra samt leva fridsamt sida vid sida!

Advent och jul - välj den förkunnare Du lyssnar på med omsorg - vi måste visa vilket budskap vi föredrar!

Inga kommentarer: