fredag, november 11, 2005

Veckans absoluta hjälte

Nej då, inte någon i dokusåporna eller någon tidigare kändis, ingen macho stridande soldat el liknande! Utan en helt vanlig kille på 16 år som har tänkt till, känt efter och agerat på ett storartat sätt, nämligen Niklas Göljen. Hoppas Du såg honom i något av nyhetsprogrammen igår kväll då han uppvaktade justitieministern och skolministern. Han har samlat in över 18 000 (yes, arton tusen) namnunderskrifter mot våldtäkt på mycket kort tid, och överlämnade dessa igår samtidigt som han diskuterade med ministrarna och fick gehör. Strongt!
Att det blev just han som gjorde sig till tolk för killar som reagerar mot våldtäkt beror förmodligen på att hans egen syster blivit drabbad, så diskussionen var redan igång i familjen.

Detta är absolut enda sättet att föra kampen - tillsammans - killar och tjejer, kvinnor och män på så många arenor som möjligt. Respekten för medmänniskorna måste vaccineras in hos alla människor så tidigt som möjligt, och sedan, precis som med stelkramp el polio, fyllas på då och då tills övertygelsen finns där. Visst måste vi kunna leva sida vid sida utan att förnedra, utnyttja, döma ut el ha ihjäl varandra!?! Tvärtom är det ju härligt att kunna betyda något positivt för andra människor, att kunna hjälpa, underlätta el bara umgås och ha kul tillsammans.

All heder och beundran Niklas! Hoppas Du blir en förebild för många andra unga killar!

Go' fredag!

Inga kommentarer: