tisdag, september 05, 2006

Ups and downs

Sommaren är definitivt på nedgång - vinden tjuter runt knutarna och det har regnat stupalöst ett slag. Idag har jag eldat brasa för att köra ut råheten som följer med det fuktiga vädret. Mysigt!

Centerpartiet är på uppgång däremot - vi kämpar på med att informera om vår politik som är bra för den lilla människan och för HELA landet bl a genom att redovisa nya ämnesrapporter flera gånger per vecka, och vi har en tydlig och skärpt partiledare med en god portion slagfärdighet och humor samt kraft.

I fredags var jag på ett ovanligt centerpartimöte i Solna. Mellan 80 och 100 vuxna plus en del barn samlades för att lyssna på Maud, äta gott, se på utställning och eventuellt köpa något hälsosamt. Det var en färgglad tillställning med muslimska kvinnor, samt några enstaka svenskfödda män och kvinnor. Stämningen var hög och stödet för den egna kandidaten starkt.
Jag hade nöjet att delta som valarbetare med att dela ut material och informera om hur valet går till rent tekniskt samt när man som ny svensk får rösta. Tänk att en kandidatur kan sprida sådant intresse för våra demokratiska val och för att använda sin möjlighet att påverka! Där ser vi svart på vitt på hur viktigt det är att ha mångfald på våra valsedlar. Det är när man känner sig delaktig som man engagerar sig!

Vi centerkvinnor är också uppåt värre. Vi har fått stort gehör i vårt eget parti och i Alliansens valmanifest (naturligtvis tillsammans med de andra partiernas kvinnonätverk). Man blir stark av framgång. Den 7 sep ska vi avslöja hur mycket pengar vi fått in hittills på de svindyra kaffeaktiviteterna som startade i fruntimmersveckan till förmån för BRIS, Barnens Rätt i Samhället. Det är en värmande summa kan jag yppa...

Folkpartiet är väl inte så uppåt just nu däremot. Det måste vara en mardröm att ha så ivriga partimedarbetare att man inte kan skilja mellan ditt och mitt eller rätt och fel. Risken för borgerligheten är ju nu den ilska som ger kraft inom (s) för valspurten, och att vänstern som redan ljuger friskt om den borgerliga politiken tar i än värre vad gäller överdrifter, hot och lögner i stället för att föra fram egen politik.

Jag hoppas verkligen vi slipper fler skandaler nu - det är politik och framtid valet ska handla om, inte vem som hackat sig in var!

Inga kommentarer: