torsdag, augusti 31, 2006

Lite av varje - främst genomslag och rehab

Åh, det bubblar i mig idag med många ämnen att behandla, samtidigt som jag behöver snabba på!
En gemensam Allianspolitik för familjerna med stort genomslag för Centerkvinnornas önskemål och åsikter - härligt! Med barnomsorgspeng kan familjen själv bestämma hur de vill ha barnomsorgen ordnad. Med jämställdhetsbonus lockas den som har lägst inkomst i familjen ut på arbetsmarknaden igen till förmån för den som har högst lön (oftast pappan), som då kan passa på att vara mer pappa redan under första levnadsåren, vilket är viktigt för hela familjen både då och för framtiden. Bra, bra!

Äntligen har statssekr Danielsson förstått att han inte platsar vid Göran Perssons sida längre. Men vi undrar fortfarande vem som är den största "boven" i dramat. Vad är det som döljs och som är värre att avslöja än att mista jobbet så offentligt avrättad som Danielsson blivit?

Snabb och effektiv rehabilitering inom sjukvården är en av mina hjärtefrågor. Rehabiliteringen måste komma igång snabbt för att kroppen ska svara bra på behandlingen, för att personen inte ska ge upp sin kamp och längtan tillbaka till vanligt liv, för att spara lidande och pengar, för anhörigas skull osv. Nu får vi svart på vitt på att Försäkringskassan inte ens hinner PLANERA för rehabiliteringen under första året, trots att detta ska klaras av inom 3 månader! Det är oerhört slöseri med människors liv och med resurser!

Jag blir så upprörd och kan bara hänvisa till mitt och Centerpartiets förslag att slå ihop myndigheternas jobb kring individen i en gemensam pott med en helt ny trygghetsförsäkring - där Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen m fl tappar sin enskilda makt och tröghet - där i stället samverkan med fokus och effektivitet på den som behöver rehabilitering är ledstjärnan. Det här är en av de viktigaste anledningarna till regimskifte - att se den enskilde!

Nu tar vi en runda på valcafé - det är intressant och lärorikt att höra vad folk har på hjärtat.

Inga kommentarer: