måndag, september 18, 2006

Jubel över maktskiftet!

Lite matt känner jag mig allt idag - först stenhårt arbete i valrörelsen mm, sedan valvaka och upp med tuppen idag för att servera frukost i Rävemålaskolan, där Älmeboda Centerkvinnor bjuder på hälsovecka och så ska man helst fungera resten av dagen också...

Vilken otrolig glädje igår kväll när vallokalsundersökningen presenterades! Vi hade besök av lokal press just då vid valvakan och den bild som finns i lokaltidningen idag säger egentligen allt jag kände då och fortfarande känner. Slitet var inte förgäves! Nu kommer vardagen och ansvaret som följer med makten. Det är enormt engagerande och spännande! 7 nya riksdagsmandat - det sitter fint och kommer att underlätta bördan för de ledamöter som redan kämpat en period eller flera.

I Landstinget Kronoberg gjorde (c) ett lika bra val som förra gången, fast målet var ökning i år. Däremot gick det sämre i hemkommunen Tingsryd. Där har (c) haft kommunalrådsposten och måst genomföra sparbeting för att anpassa kostymen till en minskande befolkning. Det är inte populärt hos folk. Men i ett par andra kommuner i länet har Alliansen gått framåt och där blir det regeringsbyte. Personvalsresultatet dröjer ännu några dagar.

Solen försöker skina genom dimmolnen som för att fira - och i vilket fall som helst lyser Alliansen inklusive Centerpartiet i kapp med solen denna historiska dag. 75 000 fräscha disktrasor finns ju spridda över landet till städprocessen.

Inga kommentarer: