onsdag, augusti 02, 2006

66 000 heltidsjobb lätt som en plätt!

Enligt en rapport som Skatteverket tagit fram har 800 000 personer (13 %) svartjobbat någon gång i Sverige. Senaste året uppgick svartjobbandet till ett värde av 120 miljarder. Det är främst egenföretagare som svartjobbar enligt Skatteverket, och en stor orsak är krångliga skatteregler. (Ungdomar under 18 år ingår INTE i denna statistik.)

Siffrorna motsvarar 66 000 heltidsjobb med trygghet i form av pensionspoäng mm!!! Dessa skulle kunna bli verklighet genom bl a permanenta RUT-avdrag för hushållsnära tjänster och ROT-avdrag. Erfarenheter visar att staten tjänar ekonomiskt på sådana skattelättnader. Dessutom skulle det på sikt innebära att en bättre skattemoral planteras hos svenska folket samtidigt som folk får känna ett annat egenvärde och växa. Hyresbostäder och privata byggnader blir bättre underhållna och familjerna slipper en del stress och kan få livspusslet att gå ihop.
Minskad byråkrati och skattelättnader är andra hjälpmedel ut ur svartjobbsfällan.

Konstigt, man pratar ofta om kvinnofällor från vissa håll, då föreslagna reformer inte passar, men man talar aldrig om den ständiga svartjobbsfällan. Den leder ju annars till otrygghet som påverkar livet ut, utanförskap, risk för utnyttjande, svårt med fast bostad, leveransavtal el/tele, investeringar osv i all oändlighet.

Vi behöver helt enkelt byta system och regering!

Inga kommentarer: