onsdag, augusti 16, 2006

Mingel med schyssta bönor

Skratten ekade och spontan dans uppstod tack vare EU-parlamentariker Lena Ek och Sveriges Cultband, dragplåster på Centerkvinnornas valkickoff i Växjö i helgen.

På ett engagerat sätt presenterade EU-parlamentariker Lena Ek Centerpartiets huvudfrågor i valet, jobben, miljön och en välfärd anpassad till dagens sätt att leva.
− Det har hänt en hel del i Sverige sedan Saltsjöbadsavtalet skapades på 30-talet, menade Lena Ek och åhörarna höll med.
Centerkvinnornas valfrågor livspusslet (arbetet, familjen och hälsan), mat och miljö samt mäns våld mot kvinnor och barn fick också utrymme i Lena Eks anförande. En god historia som illustrerade kvinnans värde förr i tiden drog applåder och skratt. Men fortfarande är kvinnors löner lägre än männens och kvinnor ses inte som familjeförsörjare, så kampen för jämställdhet fortsätter.


Andra inslag under dagen var minimässa kring kvinnors företagande inkl riskkapital, spännande kaffeprovning, mingel med kandidater, rättvisemärkt kaffe och valdrömmar samt internutbildning i bl a kommunikation och näringslivsstöd till kvinnors företagande.

Gårdagens rapport, baserad på offentlig statistik, om bristen på jämlikhet och kräftgång på en hel del områden efter 12 års regeringsinnehav av vänstern bevisar att Centerkvinnornas arbete är viktigare än någonsin.
Läs gärna om hur kvinnorna i Sverige har blivit fattigare, värderas mindre och utsätts för alltmer våld i http://www.centerpartiet.se/defaultnormal.aspx?id=38715

Inga kommentarer: