tisdag, augusti 29, 2006

TV4 vilseleder - 70 kvinnor mördade - tänk om det varit män!

Under den senaste mandatperioden har 70 kvinnor mördats av närstående män, men ändå noterar vi Centerkvinnor inga krafttag mot mäns våld mot kvinnor från regeringens sida eller någon minskning i statistiken.
Vi säger bara: - Tänk om det varit män som fallit offer i stället! Då hade säkert regering och myndigheter varit mer på alerten redan i början av mandatperioden, eller för den delen långt tidigare. För mäns våld mot kvinnor är inget nytt fenomen. Men kvinnor i början på 2000-talet ses inte som familjeförsörjare, som lika ekonomiskt värdefulla och kompetenta som män och därför har vi en negativ utveckling. På något underligt vis accepterar samhället att kvinnor torteras fysiskt och psykiskt och ibland stryker med.

Ideella krafter har däremot reagerat och agerar fortfarande starkt på händelseutvecklingen. Mansgrupper har t ex glädjande nog startat runtom i landet för att på olika sätt kunna påverka utvecklingen. Kvinnjourerna drar ett tungt lass under knappa resurser. Andra ideella organisationer bidrar också.

Centerkvinnorna fortsätter sin envisa kamp mot mäns våld mot kvinnor och konstaterar nu stolt att våra frågor finns med i Alliansens gemensamma valmanifest. Där föreslås en nationell handlingsplan mot mäns våld mot kvinnor.
Får vi i Centerpartiet bara förtroendet från väljarna den 17 september, så lovar vi Centerkvinnor bli blåslampor för att gå från ord till handling.


Säkert kan TV4:s belysning av ämnet bli en väckarklocka för många som blundat hittills. Däremot har Tv4 fel när de säger att inget parti driver frågan. Vi Centerkvinnor har den med som en av våra tre viktigaste valfrågor, Centerpartiet driver den och har en handlingsplan och Alliansen lovar nu nationell handlingsplan. Dessutom gjorde Alliansens kvinnor ett gemensamt utspel i Almedalsveckan under rubriken ”Nu har vi fått nog, Persson”.

Inga kommentarer: