torsdag, juni 09, 2005

Trögt, trögare, trögast

Trots att sommaren har visat sig ett slag idag, får man dålig smak i munnen av nyheten att de apatiska flyktingbarnen får vänta ytterligare minst en månad på någon form av besked från regeringen om sin framtid. Som om de inte har väntat nog!!
Påskuppropet samlade tiotusentals och åter tiotusentals namnunderskrifter, motsvarande invånarantalet i en av våra större städer, från hela landet till stöd för en humanare tillämpning av lagar och förordningar kring asylsökande, då särskilt med fokus på de apatiska barnen. Detta tolkar ansvarig minister, Barbro Holmberg, som STÖD för regeringens förda politik!! Jag blir så trött av dessa självgoda socialdemokrater, vars enda mål är att behålla makt och positioner!

Vi har skrivit under Fn:s konventioner av olika slag - barnkonventionen liksom alla människors lika rätt och värde. Och vi har lagar att följa, men dessa kan tolkas olika beroende på budget och makthavare helt klart. En sak är säker, Sverige som nation ska inte gå ut och kommentera andra länders göranden och låtanden förrän vi sopat rent framför vår egen dörr! Jag skäms över att vi som nation figurerar i kritiska rapporter från FN-organ och hjälporganisationer som inhumana!

Vidare finns det en annan flathet i utrikespolitiken som får allvarliga konsekvenser i asylpolitiken - Tjetjenien t ex. Där regeringen inte vågar stöta sig med Ryssland, och därmed inte betraktar tjetjener som människor med asylrätt, fastän ett krig pågår där. Andra f d sovjetrepubliker med diktatoriskt styre och repressalier på schemat röner säkert samma aktning, eftersom de har stöd av Putin & Co. Människor (i nöd el ej) ska behandlas lika, oberoende av vem de är lierade med. Medmänniskor är vi allihopa, men agerar vi därefter?

Inga kommentarer: