torsdag, juni 02, 2005

Positivt trots regn

Efter lite skönhetssömn och en ny arbetsdag är jag debattglad igen trots att regnet öser ner här i södra Småland. Men det finns ju så här efter månadsskiftet flera saker att glädja sig särskilt åt, även om vädret inte piggar upp.

Nu kan även jag hänga i baren på krogen när gänget hamnar där efter en god middag. Tidigare har det varit godnatt i dubbel bemärkelse. Tål nämligen inte tobaksrök och tycker dessutom det är vidrigt att stinka rök efter att bara ha vistats i en offentlig lokal. Sympatiserar starkt med den personal som jobbar i reception, bar och servering mm, som blivit passiva rökare genom sin anställning. Det är slut med det fr o m igår! Och jag tror rökarna också kommer att må bättre hädanefter.

Vi har också sagt ett efterlängtat adjö till Barsebäck! Dags att planera för nästa stängning enligt min mening! Hur ska vi kunna ta ansvar för avfall som kommer att leva i 100 000 år framåt??? Dessutom kommer det inte att bli allvar av rejäla energisparande åtgärder eller satsningar på alternativa energikällor i stor skala förrän nedläggning är verklighet. Nu är vi där och det gäller att med pedagogiska exempel och förebilder uppmuntra enskilda till sparsamhet i vardagen (inga enorma uppoffringar utan mindre men nyttiga åtgärder, som i mängd ger stora effekter). Med lock och pock påverka både individer och industri vid investeringar, i trafik och nyutveckling. Ställ upp för miljön - ställ krav!

Inga kommentarer: