måndag, juni 13, 2005

Pyttipanna

Skriver några rader trots svår tidsbrist för allt som ska hinnas både privat och i politiken på olika plan - för att man ska kunna ge sig iväg på förbunds- och riksstämmor med rätt packning och gott samvete. (Hinner inte allt ändå, vilket väl känns igen...)

Det pågår en folkomröstning i Italien, som jag inte har full kläm på måste jag erkänna. Det handlar om möjligheter till konstgjord befruktning i alla fall, men säkert mer än det. I alla fall visar Vatikanen sin syn på yttrandefriheten, genom att uppmana katolikerna att inte delta i folkomröstningen och på så sätt göra resultatet ogiltigt pga för lågt röstdeltagande. (Och de verkar lyckas i sitt uppsåt.)
I samband med rapportering från Italien och denna aktuella fråga på radion idag, framkom även att förlossningsläkare i detta EU-land inte FÅR ge kvinnor smärtlindring i samband med barnafödsel. Kvinnan SKA plågas! Jag blir som centerfeminist så trött... för ett ögonblick el så.

I övrigt har de senaste dagarna bjudit på förberedelser inför stämmorna i Stockholm och på Finlandsbåten på distrikts- och privat nivå. Samtidigt pågår arbetet med att få fram en remissversion av kommande valprogram för länet Kronoberg. Det har vi finputsat ikväll, så det kan gå på remiss efter semestern.

I morgon blir det gruppmöte i kommunen och jag har ambitionen att få till en motion tills dess, klippa gräset inför bortovaron, stryka packningen och ha kontakt med två andra distrikt ang kandidater till valberedningen CK riks samt tusen andra detaljer. Tur att det finns kom-ihåg-listor att bocka av...

Ni som läser på bloggen, får klara er ett slag utan mina inlägg. Tiden under stämmorna är totalt uppbokad, utan möjlighet till att smita undan i enrum.
Hoppas sommarvärmen kommer tillbaka tills vi hörs igen.

Inga kommentarer: