lördag, juni 11, 2005

Glädjens dag

Äntligen har världens rika länder, G8, tagit sitt förnuft till fånga och beslutat skriva av skulderna åt de 18 fattigaste länderna i världen! Detta innebär att länderna kan satsa mer på sina interna utmaningar och därmed på framtidstro. Till dessa länder räknas t ex Rwanda och Eritrea. Förhoppningsvis kommer fler positiva besked vid G8-mötet som hålls en vecka in i juli.

Så är hjälten alla kategorier, Nelson Mandela, i Tromsö för att delta vid en gala/konsert med fokus på HIV/AIDS-bekämpning. Evenemanget, döpt efter Mandelas fångnummer, pågår i realtid just nu, och Mandela erkände att det var långt att flyga från Johannesburg i Sydafrika till Tromsö i Nordnorge. Men trots ett långt och oerhört hårt liv, ger han sig inte. Undrar om vi vanliga dödliga kan förunnas en sådan kämpakraft så långt upp i åren, även om vi inte varit fängslade under vidriga förhållanden i tiotals och åter tiotals år???

Själv har jag gjort något alltid lika efterlängtat idag - varit hos frissan för klippning. Otåligheten är varje gång lika stor veckan före, och lättnaden flera kilo när man går därifrån, även om det bara är tussar av hår som trillat... Lite andra ärenden har jag klarat av också naturligtvis, bl a införskaffat en veckobrevlåda, eftersom Postens tillfälliga eftersändning är så dyr. Återstår att skaffa hjälp till monteringen. Äger inte borrmaskin el rätt kunskaper för att borra i plåt och få till det, så är det tyvärr. Men jag hjälper ju gärna andra, så jag hoppas någon hjälper mig också.

I morgon är det för vårt distrikt dags för motionsgenomgång inför stämman när det gäller partiet. CK klarade av sin motionsgenomgång för någon vecka sedan. Snart är det dags att packa!

Ha nu en fortsatt skön helg!

Inga kommentarer: