torsdag, april 27, 2006

Tack vare Centerpartiet...

... har Sverige inga begränsningsregler mot de nya EU-ländernas invånare, ifall de vill jobba här i vårt land. Vi satte oss på tvären inför riksdagsbeslutet. Vi vill ha ett öppet, varmt, grönt och borgerligt land och vi vill ju själva kunna jobba utanför landets gränser. Samtidigt behöver vi varandras kompetenser och erfarenheter och vi står inför stora pensionsavgångar. En del yrken är bristyrken redan nu. Alla yrken känns inte lika lockande för våra unga att utbilda sig till. Här har vi alla en roll att spela (särskilt media) genom att visa att man är lika mycket värd som rörmokare och som programledare på TV t ex.

Inför det avgörande beslutet då det begav sig hotade Persson med social turism och nu vid avstämning av statistik visar det sig att av detta har blivit i stort sett noll. Vi har en måttlig ström av jobbare från de nya EU-länderna och de är inga sociala turister.

Nu våndas övriga EU-länder för vilket beslut de ska fatta den här veckan i just denna fråga, för nu är det dags att ta ställning igen. Förra gången var det enbart Sverige, Storbritannien och Irland som höll famnen öppen... Återstår att se vilka mer som har en varm öppen famn!

Inga kommentarer: