tisdag, april 18, 2006

(s) i LO:s ledband

Som väl de flesta vet, ger LO enorma partistöd till socialdemokraterna och förväntar sig naturligtvis utdelning i form av politik anpassad för sina medlemmar. Dessa partistöd kommer ju från medlemsavgifter från löntagarna.

Nu är det ju faktiskt så att inte alla LO-medlemmar sympatiserar med (s), och det kan jag fullt ut förstå, eftersom t ex klyftorna växer både mellan fattiga och rika, mellan män och kvinnor samt mellan etablerade och svaga grupper i samhället. (s)-politik är ju inte längre den lilla människans politik. (Jämför gärna t ex Perssons skrytbygge och hans patronlika hållning och uppförande; de statliga verkens bonusar och pensionsavtal mm.)

Gunilla Hjelm har på sin blogg utmanat mig att komma på vad dessa mångmiljonbelopp bättre skulle kunna användas till, än till partistöd åt (s).

Närmare 150 000 ungdomar står idag på olika sätt utanför arbetsmarknaden - förvägras sina första erfarenheter och meriter. De blir inte heller bekräftade som behövda och dugliga i samhället och får noll för att de satsat tid och pengar på sin utbildning. Jag är övertygad om att det skulle gå att stimulera till äkta anställning av tiotusentals ungdomar med hjälp av LO-miljonerna, och att en sådan åtgärd dessutom skulle få LO-medlemmarnas gillande.

Jag refererar INTE till kortsiktiga plusjobb, utan till riktiga jobb som ger rätt till sjukpenning, a-kassa och med sikte på fast anställning efter provanställning.

Vad säger Du som är LO-medlem? Nog är detta bra mycket smakligare än att bara fylla på makthungriga sossars partikassa?!

1 kommentar:

Federley sa...

Strålande inlägg Britt-Louise!