måndag, mars 13, 2006

Härlig måndag

Solen skiner och våren är på väg och även jag är på väg. Det känns spännande.

Håller helt med om att Migrationsverket har gjort tillräckligt mycket illa för de asylsökande. Dags att tänka nytt - att låta de som vill bosätta sig i vårt land jobba under tiden administrationen pågår. Hörde senast i veckan talas om en plåtslagare som bett och bönat om att få komma och jobba hos en firma, eftersom han höll på att få fnatt av att bara gå i lägenheten sysslolös. Och firman har ju naturligtvis behov av bristvaran plåtslagare - men nuvarande regler...

Så verkar det som om våra uppoffringar här i sydost kanske ändå ska göra nytta för Trollhättan. Våra infrastrukturmedel har ju omfördelats till väst, för att locka GM-koncernen till att fortsätta bygga bilar i Trollhättan. Nu verkar det ljusna för nästa Opel - i dubbel bemärkelse - de anställda gör ett jättebra jobb i Trollhättan nämligen och så får vi ju behålla arbetstillfällen i Sverige. Men våra vägar, järnvägar och bredband i Sydost måste också få resurser till förbättring - annars får vi börja skicka regelbundna skadeståndskrav till Vägverket. Somliga gör det ju redan och har framgång.

Senaste Temo-mätningen visar att C har nästan fördubblats i Stockholm sedan förra året vid samma tid. Yes, det är ju toppen, men nivån är blygsam fortfarande - så ytterligare ansträngningar krävs. Kan detta vara en Solveig Ternström-effekt? Jag vill gärna tro det, men det är säkert andra orsaker också.

Nu väntar andra måste-saker - njut av solen!

Inga kommentarer: