fredag, oktober 07, 2005

Nu är det kokta fläsket stekt!

Nu kokar jag över och måste bara få vädra lungorna!

För några månader sedan (i maj närmare bestämt - se arkivet) hade jag detta ämne på tapeten här på bloggen, och nu kommer följderna som ett brev på posten. Justitiekanslern bedömde då att justitierådet Leif Thorsson, som endast erkände ett enda sexköp, skulle få behålla sitt jobb på toppen av svensk lagstiftning och rättskipning.

Av detta följer att den skånske domare som köpt sex på bordell i Malmö, stämmer sin f d arbetsgivare pga att han blivit avskedad från jobbet. Argumentet är att sexköp kan likställas med snatteri, och att allmänhetens förtroende för rättsväsendet inte alls skadas av ett sådant beteende. Det är tydligen skillnad på folk och folk på flera plan!

Jag påminner bara dessa herrar med skev människosyn och rättsmedvetenhet
- att hälften av Sveriges befolkning är kvinnor,
- att alla människor har samma värde (Thorsson köpte sex av yngling)
- att vi i vårt land har lagstadgad jämlikhet inför lagen - den gäller även, och moraliskt i synnerhet, rättsskipare och övriga makthavare,
- att en Toblerone som är rätteligen betald (och därmed inte snattad el olaglig på annat sätt) fått katastrofala följder för en kvinna, hennes familj, hela Sveriges utveckling för att inte tala om (s).

Jag kommer att trycka på inom Centerkvinnorna för att rättsväsendet i Sverige utbildas grundligt i feministiska frågor inkl sexköpslagen och hur sådana förnedrande beteenden och åsikter påverkar allmänhetens inställning till att respektera lag och ordning. I Centerkvinnorna utbildar vi redan våra egna nämndemän i dessa frågor, men den utbildningen behöver definitivt spridas till högre ort!

1 kommentar:

Ninne sa...

Kom in och hjälp mej samla pengar! Folk är ju tråkiga och snåla!
http://ingelof.blogspot.com