tisdag, oktober 18, 2005

Måste erkänna att jag njöt...

... i morse då Ekot körde igång med de fynd som gjorts i samband med ekonomisk granskning av Enskede IK, där Bosse Ringholm var ordf fram till i våras. Ekot körde omväxlande Ringholms förnekanden från första anklagelsernas tid och däremellan de misskrediterande fynd som gjorts vid skattemyndigheternas granskning. Inte mycket som stämde överens, om man säger så... Arvoden till tränare osv hade gjorts om till reseersättning, vilken överenskommits i förväg hur stort belopp den skulle hamna på. Samtidigt saknades de flesta reseräkningar...

Tyvärr varar ju inte njutningen så länge - allt fuffens och båg slår ju över en hel grupp av människor, när allmänheten generaliserar. Så är det nog. Men ingen kan ju motsäga att (s), fackpampar och SSU samt Ung vänster förekommit flitigt i dylika avslöjanden på senare tid. På något sätt får jag intrycket att makt går före etik och moral i dessa led.

I övrigt har jag njutit av en givande dag med konferens kring funktionshindrades vuxnas lärande för alla i Karlshamn och ett underbart höstväder med glödande solsken över de vackra lövträden - och mig.

Ikväll är det dags för nomineringsmöte inför nästa års val - hur mycket lockar det egentligen? Ja, man inbillar sig ju att man kan göra skillnad - påverka samhället, men handen på hjärtat - det är slitsamt många gånger. Mycket försakelser. Undrar om mediadrevet och den ibland något njugga allmänheten har reflekterat i de banorna?

Att vara centerkvinna är i alla fall stimulerande och oftast roligt!

Inga kommentarer: