söndag, september 04, 2005

Nu har det officiella startskottet gått!

Hallå där!

Hoppas Du hade tillfälle att följa partiledardebatten nyss i Agenda. Den var bra upplagd och Adaktusson har bra pli på debattörerna. Jag är lite stolt över hur de borgerliga skötte sig, även om (kd) är lite svag som talare/manusbunden. Persson gjorde det igen - vände ryggen åt Maud - och låtsas helt oskyldig - han har ju ont i ett knä gudbevars. För att slippa byta ut bit för bit av karlen, föreslår jag att hela han byts ut på en gång, senast valdagen om ett år! Den enda som får godkänt och även guldstjärna på vänstersidan är (mp). Maria är både tydlig i språk och budskap, ser bra ut och uppför sig. Ärlig verkar hon också vara, för hon försa sig att förslag från (mp) inte är finansierade och skvallrade att hon har lika goda förslag som (c) ang företagande, men att hon inte får de andra två med sig... Hon kanske ska byta block, för de borgerliga har säkert inga problem med att räkna. Vi brukar titta i börsen först, innan vi gör av med pengarna...

Helgen har annars varit välfylld med allt från uppvaktning av kommunalråd på högtidsdagen, och därmed tillfälle att diskutera ett och annat med vår riksdagsledamot samtidigt som stämningen var hög.
Den regionala kvinnokraftskursen här i sydost har haft sin sista fysiska träff, och där strömmade mycket kraft i rummet mellan deltagarna. Detta bådar gott för framtiden! Nu ska deltagarna formulera och kommunicera sina hjärtefrågor på First Class också för att bli helt klara med kursen.

Sista utedansen vid sjökanten har jag också hunnit med. Ljuvligt med tända marschaller längs bryggan ut i sjön och massor med dansanta människor till god musik (får kanske anledning att återkomma närmare kring denna afton längre fram - den som läser får se...). Inte så många mygg i omlopp nu heller så här på eftersommaren (ja, för det har verkligen varit shorts/linne-väder).
Därför har jag passat på att tvätta lakan och hängt dem ute i solskenet.

Idag var det konst- och hembygdsrunda i kommunen med ca 60 olika konstnärer, hantverkare eller hembygdsgårdar mm att besöka runtom. Har passat på att besöka några stycken tillsammans med min äldsta dotter och hennes sambo. (Även han har fått jobb ett tag framöver förresten, apropå fredagens inlägg. Det känns fint, för han har varit utan länge, och man kunde notera en annan resning på kroppen/högre självkänsla tydligt synlig.) Jag har gjort ett par inköp och önskat mig desto mera, fast jag egentligen inte planerat detta. Finns så många hål att stoppa de få inkomster som kommit in i sommar. Men ibland måste man bara fånga tillfället, annars går det en förbi.

Gräsmattan har äntligen blivit rejält mycket kortare. Var ju på barndop förra helgen i Stockholm, och därför var den extra vildvuxen. Dessutom hade mullvadarna gjort sig ordentligt påminda under denna lite tystare period som varit. Massor med eruptioner lite överallt... Känns bra i hela kroppen att ha fått ett träningspass med gräsklipparen, duschat och ätit kvällsmat samt kopplat av. Nu är det mest sängen som gäller.

Ska bara berätta att jag varit på studiebesök i Skåne i veckan för att titta på annorlunda bostadsbyggande, både i Hjärnarp och i Glumslöv. Det var intressant på båda ställena - det ena är en nybyggd Hansastad mitt ute på slätten mellan Lund o Malmö precis invid järnvägen. Det andra var ett bostadsområde utan egentlig värmekälla förutom familjemedlemmar, vitvaror, lampor osv. Det senare är oerhört välisolerat - får inte dra någonstans eller finnas några springor. Spännande! Ska se om vi kan norpa idén.

Nu vill Du antagligen inte läsa mer här för denna gång och det klipper o drar i mina ögon, så godnatt!

Inga kommentarer: