torsdag, september 08, 2005

Glädjeämnen

Idag har jag bestämt mig för att lyfta fram det som känns bra av det jag funderar över i dagens nyhetsflod. Det är så lätt att falla in i samma negativa trend som massmedia...

Det gläder mig att de som kandiderar till kyrkans riksdag, kyrkomötet, har en betydligt mer vidsynt inställning till både homovigslar och kvinnliga präster än inför förra kyrkovalet, enligt en undersökning gjord av Kyrkans tidning. Alltså går det på rätt håll i synen på alla människors lika rätt och värde enligt detta resultat. Klart positivt! Läs gärna själv www.kyrkanstidning.se Valdagen är den 18 sep, men man kan rösta redan nu runtom i landet.

Det finns en tendens att antal asylsökande barn som insjuknar i utmattningssyndrom har minskat under 2005. Hoppas verkligen det stämmer! Delvis förklaras förbättringen av mer samordning av vårdgivare och myndigheter kring familjerna och barnen och bättre metoder att ta hand om dem som är i riskzonen, eller redan insjuknat. Bl a har man kommit på att det är bättre barnen vårdas hemma, vilket ju för mig är självklart. Då kan ju familjen vara nära barnet hela tiden, och är man rädd att myndigheterna ska ingripa på något sätt, är ju inte sjukhuset något tryggt ställe att vistas på... (Om det nu ändå ska bli lite gnäll, så verkar avvisningarna av barn med utmattningssyndrom pågå precis som tidigare, trots ändrad hållning från regeringen fr o m nu i sommar. Det sitter i myndighetens väggar och hos tjänstemännen, det är jag övertygad om, eftersom lagstiftningen tillämpas hårdare än den är skriven.)

Så har det lagts förslag från regeringen om hur få bättre kontroll på energibolagen, så att leveranssäkerheten tryggas. Vidare, om det trots allt skulle bli elavbrott, hur kunderna SKA ersättas enhetligt. Låter fint att förslag redan är framme. Glöm bara inte att behandla teleoperatörerna på samma sätt!

Solen skiner fortfarande ganska flitigt - det är också något att glädjas åt. Fortfarande har vi på ett vis också sommarnätter - inget vi är bortskämda med!
Njut både dag och natt - om Du tyar!

Inga kommentarer: