söndag, maj 17, 2009

Fri abort - mänsklig rättighet

På Centerstämman i Örebro för en vecka sedan slog Centerpartiet fast att kvinnors rätt till fri abort är en mänsklig rättighet. Jag fick igenom Centerkvinnornas initiativ från det färska jämställdhetsprogrammet i den kommitté jag jobbade med motionsbehandling, och stämman bekräftade beslutet i plenum.
Det är oerhört viktigt att vi kryssar rätt personer till Europaparlamentet den 7 juni! Jag lovar att driva frågan vidare för all världens kvinnor och barn. För ytterligare läsning och en längre kommentar från mig se:
http://newsmill.se/artikel/2009/05/15/polen-hotar-kvinnors-rattigheter#comments
Eftersom Vatikanen, islam och den kristna högern i USA har en ohelig allians i frågan, är det synnerligen viktigt att vi står upp för kvinnors rätt till sin egen kropp och sina egna liv först i Europa (jfr Polen, Malta och Irland) och vidare i hela världen.

2 kommentarer:

Helen Törnqvist sa...

Hej! Det är också viktigt att frågan drivs inom kyrkopolitiken. En kyrkomötesledamot motionerade om att abort inte ska ses som en mänsklig rättighet och kyrkan biföll förslaget.

Britt-Louise sa...

Ja, kyrkan är ett kapitel för sig. Suck! Det är ju delvis därifrån kvinnokontrollen och kvinnoförtrycket kommer ursprungligen - dvs de religiösa tolkningarna, och i vissa fall traditioner. Men lite i sänder. Vi har ju ett kyrkoval i september, och då gäller det ju att syna kandidaterna i sömmarna, liksom de kyrkoherdar vi tillsätter runtom.