tisdag, juni 20, 2006

Myndigheternas LUST att beivra fildelare

Jag måste säga att det haltar när jag försöker förstå mig på Polisens prioriteringar. Vi har mängder med otrygghet i vårt samhälle pga brist på polisiär närvaro kombinerat med kriminalitet i form av inbrott, stöld, rån, oprovocerat våld, våldtäkt osv.

Så kommer det ett nytt område att beivra, vilket numera ifrågasätts av flera än Centerpartiet, nämligen fildelning. Vi var emot det nya lagförslaget då det klubbades igenom, och när det nu ska efterlevas blir flera efterkloka.
Det nya området är tämligen ofarligt för Polisen att jaga inom. No hard boys här inte! Antingen porrsurfare eller helt vanliga ungdomar. Kanske lätt för Polisen att få upp statistiken på gripna gärningsmän, eller vad? Eller är det bara lydighet mot USA:s näringsliv som gäller?

Vad sänder detta för signaler ut i samhället? När polis och åklagare planerar att trappa upp jakten på dessa brottslingar, men så lätt ger upp när Svensson anmäler att huset haft påhälsning eller tant Elsa blivit av med sin handväska? Och detta samtidigt som myndigheterna är väl medvetna om att lagen troligen kommer att omprövas för en mer positiv lösning.

Det liknar Migrationsverkets agerande att skynda på ärendebehandlingen och skicka hem så många asylsökande som möjligt innan den nya lagen trädde i kraft, som skulle kunna ge fler behövande möjlighet till skydd och trygghet i vårt land.

Ut med poliserna bland allmänheten som en positiv trygghetsfaktor i kvarter och byar, så att poliserna känner sina medborgare i vardagen och vi poliserna! Och då menar jag att de ska kliva ur skalet (bilen) så att de kan bli tilltalade och prata med folk. Kontorsarbete finns det andra som gärna ägnar sig åt.

Inga kommentarer: