torsdag, maj 25, 2006

Positiva nyheter

Noterar med stor tillfredsställelse idag att rökförbudet på krogen m fl ställen lett till ökad tillströmning av gäster enligt branschens egen undersökning. (De som ev klagar på tingens ordning är utländska turister.) Bra, för jag var av egen erfarenhet övertygad om att detta skulle bli resultatet, men det fanns ju många pessimister då rökförbudet diskuterades och infördes.

Är också väldigt nöjd med de c-representanter (Fredrick Federley och Åsa Torstensson) som agerade klart och bestämt mot Sveriges Televisions anställning av en supporter till dem som deltar i politiken genom att slå sönder våra (c)-arbetsplatser och skyltfönster mm till andra arbetsplatser i städernas centrum. SVT skulle utnyttja hans kunskaper om ungdomars opinionsbildning till nya program... Hur är det egentligen med opartiskheten och demokratin som Sveriges folk betalar till genom licensavgifter och skatter?
SVT backar nu genom att behålla karlen som anställd, men utan arbetsuppgifter - kan man lita på att han trots allt inte används som konsult?

Det blev ingen gökotta tidigt för mig idag pga ösregn. Men det går ju att njuta av naturen vid andra tillfällen. Nu ska jag strax plocka liljekonvaljer till kyrkogården mellan skurarna. Det är en ört som ökar starkt här i mina trakter. Populära blommor brukar ju annars tendera försvinna.

Inga kommentarer: