tisdag, maj 16, 2006

50 % av statens chefer vill ha hemhjälp

Ja, inga problem! Det är bara att rösta rätt den 17 sep. Centerpartiet vill införa RUT-avdrag på hushållsnära tjänster i linje med det ROT-avdrag som finns bitvis inom bygg och renovering. (Och vi är inte ensamma inom Alliansen med sådana tankar.)

Hälften av statens chefer önskar sig hemhjälp som löneförmån eftersom de jobbar så många timmar per vecka. Nåja, det vore nog nyttigare med något lägre arbetsbelastning (Statens chefer har ju en benägenhet att få höga löner ändå.) och så RUT-avdrag med skattelättnader för köpta tjänster i anslutning till hem och omsorg.

I Finland har ju detta blivit en stor framgång för att få fler individer med ökad stolthet och självkänsla, vita pengar och därmed ökad utbyte av trygghetssystemen, fler jobb och större företagsamhet.

Men det är inte enbart höginkomsttagare som utnyttjar möjligheten till RUT-avdrag. Medelsvensson ser också till att få ökad kvalitetstid med familjen, när t ex städningen redan är fixad inför fredagkvällen. Man kan stötta den yngre eller den äldre familjen med omsorg, även om man som mor-/farförälder eller son/dotter bor på annan ort. Det ger både ökad trygghet och mindre dåligt samvete - därmed ökad folkhälsa i båda ändar.

Vad väntar vi på? Det är ju en toppengrej!

Inga kommentarer: