måndag, maj 08, 2006

Avståndstagande i den stora respektive lilla världen

Jag tillhör dem som tror på dialog för att lösa konflikter och ändra ståndpunkter. Det går inte enbart med isolering, ekonomisk strypning, utanförskap osv.

Vart vill jag då komma med denna inledning?

Jo, jag välkomnar att en representant för Palestinas regering fick visum för att besöka Sverige, även om det rörde sig om ett palestinskt arrangemang. Hamas och Al Fatah, Palestinas hårdföra kamporganisationer begår våldshandlingar, men det gör även israeliska företrädare och stödtrupper till Israel sida i konflikten. I mina ögon är inte den ena staten/statsbildningen mer rumsren än den andra. Alltså fördömanden men också dialog bör ske åt båda håll.

Långt bort i världen, tycker Du kanske?

Men vi har samhällsvidrig, våldsam kamp som pågår här i Sverige också - med fördömanden från ena sidan, men mycket tyst från den andra. Har någon hört t ex de högsta företrädarna för (s) fördöma Osynliga partiets förehavanden på sistone? Den borgerliga sidan har uttalat sig, t o m (mp) ifall jag inte minns fel.
Det är klart att vänstern inte kritiserar sin egen kamprörelse - den går ju deras ärenden! När man nu inte lyckas med att tiga ihjäl Centerpartiet i valrörelsen, eftersom vi envisas med att föra politik för fler jobb och minskad arbetslöshet, så passar det ju bra att försöka krossa oss med stenar, ägg och tomater i stället.

Persson kan vänta med att ta avstånd från våld på den internationella arenan, tills han först klart och tydligt har tagit avstånd från det våld som begås på hemmaplan i den egna valrörelsen! (Men det är klart att det är bekvämt med samarbetspartner - LO och hela fackföreningsrörelsen har fått nya kollegor - Osynliga partiet.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det Er grej inom centern nu? Att avkräva avståndstaganden till höger och vänster - hur intressant är det eg? Ni får ett distanserade från den person ni allra helst vill åt - Petter Nilsson - men lik förbannat försöker ni sparka åt (S) - som med all rätt fullkomligt skiter i Er och Era rutor. Politiken ni för ger INTE fler jobb. En uppluckrad arbetsrätt fungerade inte i USA eller England, varför i Sverige? Är det "hungriga lejon slåss bäst"logiken som är tillbaka? I sådana fall ber jag Er blicka tillbaka ett tag på det egna partiets historia - i en tid då bönderna drevs från hemman i norr för industriarbete - ett helt stånd som gav sina liv vid fabrikerna, och vars arv ni nu hedrar genom att försöka göra samma sak än en gång.

Skäms på Er centerpartister!