tisdag, juni 02, 2009

Mord mot abort - var är logiken?

Doktor George Tiller mördades i entrén till sin kyrka i Kansas, USA, i söndags. Hans liv släcktes av abortmotståndare med en pistol. Tänk jag inbillade mig att abortmotståndare är för liv!
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2991951.svd

Dessa enorma krafter som ligger bakom motståndet mot fri och säker abort - som inte kan låta kvinnan bestämma över sin egen kropp ens i nödsituationer - har nu åter tagit till det grova artilleriet sedan Obama blev president.
Vi har i färskt minne katolska kyrkans bannlysning av mamman som hjälpte sin 9-åriga dotter till abort efter våldtäkt i Brasilien, men inte bannlyste våldtäktsmannen.
I vissa pågående krig används systematisk våldtäkt som vapen, för att ta hedern ifrån kvinnan för alltid och därmed stoppa den kulturens fortplantning, samtidigt som det naturligtvis är otroligt demoraliserande för de krigande män vars döttrar och fruar blir utsatta för illdåd.

Vi får aldrig tröttna i kampen för kvinnors och barns rättigheter - hemma, i Europa och i resten av världen! Vi ska också vara generösa mot kvinnor som eventuellt söker sig till vårt land för abort, på samma sätt som svenska kvinnor tvingades söka sig till Polen i samma ärende för inte alls så länge sedan. Det är inget lättvindigt beslut att genomgå en abort, men den som bestämt sig och är i nöd kommer att söka sig till den livsfarliga illegala marknaden ifall laglig, fri abort inte finns till hands. Då riskerar vi att förlora kvinnornas liv eller deras möjlighet att föda barn framöver och det har vi definitivt inte råd med.

Inga kommentarer: