onsdag, november 01, 2006

Fattiga Telia

Telia meddelar att miljarder ska delas ut till luttrade aktieägare - de blir säkert nöjda. Mindre nöjda är vi i drabbade områden där små teletrådar fortfarande ligger som nystan på marken och stup i kvarten ställer till teleavbrott på landsbygden efter Gudruns spår eller där avbrott sker pga blöta snöfall just nu.
Samtidigt har elbolagen just grävt förbi och lagt ner nya kablar i stället för de gamla, men se det blir för dyrt för Telia att lägga kabel i samma dike. Telia väljer envetet att hänga upp de gamla ledningarna på gamla stolpar med stora risker för nya avbrott. Dessutom tvingar man en hel del abonnenter att övergå till fast mobil telefoni - där det för Telia "inte är lönsamt" att reparera ledningarna.

Att det är attraktivt och tryggt att ha teleförbindelser som medger bredband även på landsbygden struntar Telia i. Att det finns företag som drivs även på landsbygden har man troligen ingen aning om. Hur lätt är det att jobba på distans eller ha god kontakt med sina kunder när man aldrig vet om det finns teleförbindelse?

Grattis aktieägare! Vi som är beroende av Telias olyckliga monopol får fortsätta kampen.

Inga kommentarer: