fredag, november 03, 2006

När det verkligen gäller...

I den gångna valrörelsen har det från alla håll talats om ökad jämställdhet på olika områden, men framför allt löneområdet. Nu när det verkligen gäller, visar det sig (som vanligt) att de "manliga" facken är emot att kvinnor får löner på en högre nivå. Det är motbjudande rent ut sagt!

Männen har i alla tider tjänat bättre, varit/är norm och dessutom kommit lindrigt undan i hemarbetet. Det talas ständigt om familjefäder, trots att kvinnor varit självförsörjande i snart ett halvt sekel och allt fler väljer att leva singel, med eller utan barn. När det nu är dags att ta ett rejält tag i saken, protesterar Metall, Transport m fl fackliga potentater.

Dessutom pratar man fortfarande procentsatser i sammanhanget. Dessa procent bygger ju hela tiden på klyftorna! Det gäller att ge lönelyft i krontal till dem som ska ha lönelyft! Bort med procentresonemanget! Inte förrän vi har lika lön och villkor för lika eller motsvarande arbete kan vi få jämnare fördelning av könen bland typiskt "manliga" respektive "kvinnliga" yrken. Då först kan vi få en ökad förståelse för varandras villkor på arbetsmarknaden och livet i stort. Och då kan jämställdheten verkligen ta fart!

Inga kommentarer: