tisdag, juli 25, 2006

Man kan göra gott med kaffe...

... även om man inte dricker själv.

Under fruntimmersveckan har Centerkvinnor över hela landet genomfört olika aktiviteter. Mitt på dagen den 19 genomfördes en kaffeauktion i ca 15 orter från Svalöv i söder till Överkalix i norr. Kaffeauktionen gjorde vi för att samla in pengar till BRIS. Vi har sålt svindyrt kaffe med bröd till den som vill ta en fika, och vi har auktionerat ut landets dyraste kopp med kaffe.

Vi lyckades verkligen nå ut med budskapet om uppslutning kring barn och ungdomar samt BRIS angelägna arbete. Orsa i Dalarna sålde rejält svindyrt kaffe – en enda kopp inbringade 1000 kr. Hittills har kaffeaktiviteterna gett 21 916:50 SEK totalt, men en del evenemang återstår. Det verkliga slutresultatet kommer att synas på Centerkvinnornas hemsida framöver –
www.centerkvinnorna.se

Själv var jag i det hemtrevliga Alingsås och fick även odruckna koppar "sålda" i det gassande solskenet - särskilt passande för en som inte dricker kaffe själv.
Passade på att träna andra aktiviteter inför valrörelsen med centerkvinnor från Norra Älvsborg och avslutade veckan med att besöka släkt och vänner i trakten. God samvaro och gott väder!

Och igår kom det äntligen - regnet! Vilket efterlängtad ljud och vilken känsla! Det var naturligtvis inte tillräckligt efter all hetta och torka hela juli, men det friskade upp och räddade säkert någon planta. T o m nässlorna vissnar nu och björkar gulnar i förtid.

Inga kommentarer: