onsdag, juli 05, 2006

Halvvägs i Almedalen

Underbart väder, ljuvlig stad och massor med lobbyister, turister, media och politiker kännetecknar Almedalen och Visby nu under den s k Almedalsveckan. Det är en arbetsam förmån att få uppleva allt på plats. Man hinner/orkar inte mer än en tredjedel av det man skulle vilja ta del av, men det är gott så. Alla ämnen behandlas, så man kan helt enkelt göra veckan till en dos kompetensutveckling.

Igår manifesterade vi kvinnor i alliansen för gemensamma frågor som t ex hushållsnära tjänster, att kvinnors företagande ökar, privata initiativ inom vård och omsorg, fotboja på förövare, jämställd vård och omsorg, sänkt skatt för låginkomsttagare. Iklädda orange tröjor, som turisterna från Finland ville köpa av oss som souvenirer (vi skänkte bort), syntes vi gott i mängden. Seminariet på eftermiddagen var välbesökt! Nu får det vara nog! Byt regering! är parollen.

På kvällen hade vi Alliansmingel (jodå, man kunde se fotbollen också) och den partiledare som deltog (alla var utlovade) var Maud Olofsson!

Inga kommentarer: