tisdag, juli 11, 2006

LO och (s) inte överens

Nu kommer de fyra LO-förbunden Handels, Transport, Byggnads och Seko med ett förslag om att tillfälligt (2007-2010) erbjuda delpension för personer mellan 60-64 år samtidigt som arbetsgivaren heltidsanställer en ung människa mellan 18-24 år för var och en som beviljas delpension. Detta skulle ge 55000 arbetstillfällen för ungdomar. Syftet är gott - att avlasta dem som är äldst på arbetsmarknaden samtidigt som unga bereds riktiga jobb.

Undrar bara var alla dessa ungdomar ska tas ifrån, när det enligt Göran Persson enbart finns ca 4000 arbetslösa ungdomar i vårt land? Och varför är LO-förbunden angelägna om att erbjuda ungdomar så många jobb just nu?! Ska man tro Göran P är det ju ingen ko på isen...

Vi i Centerpartiet har länge hävdat att det bråttom att åtgärda ungdomars utanförskap och vi har kommit fram till att det är ca 150 000 ungdomar som behöver jobb, inte kan skaffa egen bostad, inte kan köpa på avbetalning eller göra långsiktiga avtal med leverantörer, inte känner sig behövda i samhället och håller på att tappa framtidstron.
Kan det möjligen vara så att LO-förbunden räknar mer likt (c) och ser saken mer från vår synpunkt än från Perssons??? Det är bara positivt i så fall.

Inga kommentarer: