måndag, april 07, 2008

Girlpower!

Igår puffade det ordentligt med girlpower i Moheda samhälle då Centerkvinnorna i Kronoberg höll sin distriktsstämma där. Ensamkommande asylungdomar från Swera Alvesta satte fart på blodomloppet med sin medryckande kurdiska musik först, och därefter hade vi panelsamtal om vad vi kan göra för att förebygga att barn och ungdomar far illa. Det blev ett bra samtal, men tiden gick alldeles för fort - många frågeställningar återstår. Maria Kornevik Jakobsson, en av c riksdagsledamöter, medverkade med sin sakkunskap kring barn och ungdomar.

Under och efter den ekologiska lunchen gick snacket högt och härligt- det kändes tydligt att vi behöver samlas då och då för att ventilera gemensamma frågor och krama om varandra. Samtidigt blev det tillfälle att beundra och köpa varor från tjejerna med företag på plats.

Förhandlingarna innehöll också politik (inte bara valärenden), och vi tog ett uttalande om att verkligen lyfta bort vårdnaden i uppenbara fall, där föräldrar egentligen förverkat sin föräldraroll. Det gäller att verkligen ha barnet i centrum och läsa varje rad i barnkonventionen! Alla har vi väl reagerat på Vetlandas beslut kring vårdnaden om Louise t ex.

Kroppen var trött och i huvudet surrade många lösa trådar när dagen var slut, men kul och givande var det att ha CK-stämma!

Inga kommentarer: