torsdag, november 12, 2009

Älskar matuppror!

Just nu pågår ett spontant, ej partipolitiskt matuppror i Tingsryds kommun. Det gillar jag skarpt! Vi i C har inte tillräckligt med andra röster med oss i fullmäktige för att stoppa förslag om kyld mat och centralkök med industriell produktion i stället för ett kök per kommundel med matos och kvalitet.
Nu kommer opinionen från anhöriga, anställda och föräldrar m fl. Härligt! Tror också att en viss herre från Skara gjort intryck via sina TV-program med matfokus. Tack för att ni reagerar och agerar!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, föredömligt med aktiv blogg och twitter, bra jobbat!
Olle

Anonym sa...

Hej Britt-Louise
Maten är för många dagens höjdpunkt i tillvaron, låt oss därför slippa dessa kylda odoftande matpaket. Barn och gamla ska kunna känna doften av mat god hemlagad mat, doften är den första signalen till matspjälkningens hormoner att göra sig redo,det är även en signal till - "Nu vankas det något gott vilket gör mig tillfredställd samt en energikick så att blodsockret kan hållas på rätt nivå
Ann

Unknown sa...

Hej Britt-Louise!
Var just och läste din kommentar på Radio kronoberg. Ett mycket bra inlägg som jag som håller med om i alla stycken!
/Mikael

Martin sa...

Hej Britt-Louise!
Kan inte annat än instämma i Ann's kommentar ovan; barn och gamla behöver riktig mat till lunch (och i de äldres fall handlar det dessutom ofta om frukost och middag också).

Dessutom ställer jag mig frågande till om centralköksidén verkligen är billigare och effektivare i verkligheten, eller om den bara är det på pappret.

Nu är det bara att hoppas att man lyssnar på den allmänna opinionen i frågan.

Britt-Louise sa...

Jag håller med er alla fyra! Följ gärna debatten (även om den ibland är lååååg) på Smp:s nätsida. Finns flera artiklar.