måndag, september 15, 2008

Livet rusar fram just nu!

Efter en underbar dag med Centerkvinnornas pionjärer och hjältinnor i Stockholm fick jag välbehövlig energi till den tid som är just nu. Med allt vi uppnått genom 75 års jämställdhetsarbete i bakhuvudet - Jämo, jämställdhetslag, stark utbyggnad av barnomsorgen och valfrihet, hög kvinnorepresentation i politiska organ tidigt, tidigt, särbeskattning fullt ut, föräldrautbildning, sex timmars arbetsdag för småbarnsföräldrar, utbyggd föräldraförsäkring, barnvänligt arbetsliv, kvinnoprästfrågan, kriminalisering av sexköpare, skärpning av våldtäktsbegreppet, fri abort mm. Centerkvinnorna har inte legat på latsidan och gör det inte nu heller.

Hälsoveckan i Rävemålaskolan F-6 står för dörren nu i veckan med frukost och hälsoaktiviteter varje dag. Hembakat bröd, servering, planering, rekrytering, ekonomi står Centerkvinnorna för. Den nya schemapunkten för i år är teori och praktik i orientering med elitjunior som coach. Knopp och kropp i samverkan.

Företagsbesök blir det också under veckan samtidigt som planering för vårt lokala och regionala jubileumsfirande fortsätter, liksom strävan att få till qvinnokraftsutbildning med kringliggande län.
Så har valrörelserna startat, kan man säga. I helgen har jag haft förmånen att möta folk via torgmöte i samband med halvtid med landstingsalliansen. Nästa helg fortsätter vi i resten av länets kommuner. Hoppas det blir uppehåll då också. Det underlättar på alla sätt.
Nu tänker jag sova ett slag i dofterna av nybakat bröd och äppelsockerkaka med kanel på.

Inga kommentarer: