torsdag, september 25, 2008

250 miljoner kvinnor - och ingen duger?

Centerkvinnorna i Kronoberg firar 75 år nu till helgen och Älmeboda Centerkvinnor passar på att fylla 70. Är organisationen verkligen nödvändig i våra dagar, kanske någon undrar. Ja, verkligen!

Så länge världen hellre väljer krig än fredliga förhandlingar, så länge kvinnor tjänar mindre än män för samma jobb, så länge männen äger tillgångarna i världen och handlar kapitalvaror medan kvinnorna handlar dagliga förnödenheter, så länge domstolarna söker felen hos den våldtagna kvinnan hellre än granskar brottet som begåtts, så länge barn som blir vittnen till våld i hemmet inte anses som brottsoffer, så länge det inte är självklart med god lagad, näringsriktig, närodlad mat med stort inslag av ekologiskt i våra kommunala kök, så länge ojämställd hälsa råder... och så länge ingen kvinna duger av 250 miljoner...

Inom det närmsta året ska fyra tunga positioner inom EU tillsättas: en permanent ordförande för Europeiska rådet, en representant för utrikes och säkerhetspolitik, en talman för parlamentet och en ordförande för kommissionen. I dagsläget är ingen kvinna aktuell för någon av dessa poster.
Det är dags för förändring! Om uppropet får minst en miljon underskrifter så måste EU-kommissionen ta upp frågan, enligt principen för deltagandedemokrati i Lissabonföredraget.
Tycker du att det är hög tid att få in fler kvinnor på de högsta positionerna i EU, skriv under!
http://www.femalesinfront.eu/default.asp?view=front
Sprid gärna vidare!

Inga kommentarer: