söndag, april 08, 2007

Vallöften bockas av i rask takt nu!

Fortsatt glad påsk!

Eftersom helgdagarna innebär ledighet från sammanträden, har jag hunnit gå igenom några dagstidningar inför återvinning. Samma dag som miljöbilspremien presenterades som nyhet, fanns det en liten, liten notis om att misshandlad maka/sambo får behålla ersättning i samband med bodelning. Denna lagändring har vi Centerkvinnor kämpat för ett bra tag, och nu har alltså riksdagen klubbat den.
http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=7160&datum=3/29/2007

Tidigare hade den misshandlande mannen rätt till hälften av kvinnans ersättning vid bodelning, vilket ju är helt galet, samtidigt som kvinnan fick skyldighet att betala hälften av mannens skuld i sammanhanget... Ännu tokigare det! Tack och lov att det nu är borttaget!

Dessutom slipper vi nu vara oroliga för hur stor fastighetsskatten egentligen kan bli, och den kommer att betalas när vi verkligen har fått inkomst på fastigheten, dvs vid reavinst.

Nu finns det ingen pardon längre - dags att skriva tentamen! Och i morgon blir det trandans; för den som inte beundrat den rekommenderas ett besök vid Hornborgarsjön.

Inga kommentarer: