torsdag, april 19, 2007

Demokrati mätt med olika mått

Centerkvinnornas och Centerpartiets distriktsstämma / årsmöte är just avklarat i Kronoberg, och genast fortsätter vi Centerkvinnor till vår förbundsstämma i Alingsås (hela landets årsmöte). Där för vi fram motioner, debatterar och formulerar skarpa förslag att jobba vidare med i landet och i riksdagsgruppen.

Samtidigt har Alliansregeringens vårproposition lagts fram i riksdagen med "politik som gör skillnad i människors vardag, i människors plånböcker och i vardagsmiljön". Infriade vallöften, som sagt. http://www.centerpartiet.se/ Http://www.centerkvinnorna.se/

Men vad är det som pågår samtidigt i vår närhet i Ryssland? Oppositionens demonstrationer slås bryskt ner i Moskva och St Petersburg, kritiska mediaröster mördas, makten koncentreras till en enda person och Tjetjenien hålls i ett järngrepp av ryska soldater med hjälp av krigets alla vidrigheter. Rysslands grannländer, som vill närma sig västsfären, tuktas med hjälp av bl a energiutpressning.
Hur reagerar vårt land som medspelare på den internationella arenan för att visa att vi inte accepterar dessa brott mot mänskliga rättigheter, där kvinnor och barn är de som lider mest?

Inga kommentarer: