fredag, oktober 06, 2006

Modig och ärlig regering!

Denna hos mig gråvädersdag har förmiddagen gått åt till att följa regeringsförklaringen och ministerlistan inkl departement. Regeringsförklaringen känns bra även för en centerkvinna - det är samma känsla som vid avslöjandet av Alliansens valmanifest, fast inför regeringsförklaringen kände jag mig trygg redan i förväg, tack vare det gemensamma valmanifestet. Ärligheten finns med redan i regeringsförklaringen med brasklappen att pengarna ska finnas (eller tillföras) innan reformer kan genomföras - det är modigt.

Sverige kommer att ta ett steg framåt både i Norden, EU och världen - det kändes tydligt i regeringsförklaringen och budskapet var mycket positivt både kring jämställdhet, trygghet, demokrati, miljö, fred, bistånd och jobb/företagande.

Modig är även blandningen av statsråd - hälften kvinnor, en färgad, en homosexuell, några erfarna, några oerfarna och en del helt utanför riksdagen. Det blir spännande att följa!

Vi centerkvinnor har nu nått ett av våra mål med valrörelsen - Maud som statsminister (vice men ändå).

Kronobergs län fick en ministerpost, vilket ju för oss var självklart: Eskil Erlandsson är jordbruksminister. Han kan sina saker och vet vad han gör - han ska bara få mandat att göra det. Jättegrattis!

Detta innebär också att Tingsryds kommun får en statsrådsersättare i riksdagen - kommunala skolpolitikern och distriktsordföranden Karin Nilsson. Det blir en omvälvning i livet och en rejäl utmaning. Stort lycka till!

Kulturen får ett eget departement igen - bra! Spännande!

Nu återstår att invänta budgetförslaget den 16 okt för att få mer fingervisningar om satsningar och bromsningar.

Därefter, om det verkligen lyckas, får jag åka på semester. Hur många fel kan det bli vid en charterbokning? Ja, tydligen hur många som helst när man inte kan boka direkt hos researrangören, utan måste gå via ett litet bolag med smalt utbud. Glädjen över att ha vunnit ett presentkort, har förbytts i ångest för att behöva ringa igen, igen och igen pga bemötandet.

Men om jag nu verkligen får rätt biljett till slut, så bör ju resan kunna bli bra - eftersom det är ett helt annat bolag, och det är ju det viktigaste.

Inga kommentarer: