måndag, mars 10, 2008

Kvinnokraft!

Jag har haft förmånen att i slutet på förra veckan och under helgen träffa på mycket kvinnokraft! Centerkvinnorna uppmärksammar duktiga kvinnor som är företagare i samband med internationella kvinnodagen 8 mars - vi delar ut diplom och tårtor, och framför allt får kvinnorna möjlighet att berätta om sitt företagande och vägen dit.

Det har varit verkligt fina möten! Känns så gott att kunna uppmuntra precis när det som bäst behövs - när det är lite motigt eller PR efterlängtas. Jag hamnade bland 65 festglada kvinnor i Ryssby Hem och Samhälle och fick delta i deras arrangemang samtidigt som vi uppvaktade Ljungby kommuns förebild för kvinnors företagande - det var starkt!

Vidare träffade jag tillsammans med lokala centerkvinnor en härlig kvinna i Markaryd som driver hälsobutik och producerar egna hälsosamma hudprodukter. Modigt!

I Växjö talade vi på Speaker's Corner, tågade genom centrum med plakat om Qvinnors företagande samt deltog i program på biblioteket.

Men Centerkvinnorna Kronoberg har tillsammans uppmärksammat ett företag med kvinna som drivande i varje kommun, dvs 8 stycken. Det känns angeläget! Vi behöver fler som vågar ta språnget och då är nära förebilder en väg att gå. Är Du nyfiken att läsa mer? www.kronoberg.centerpartiet.se och www.tingsryd.centerpartiet.se

Inga kommentarer: