Allas vår jordbruksminister, Eskil Erlandsson, har ju skapat den viktiga visionen att Sverige ska bli Europas främsta matland (och fransmännen ler lite i mjugg). Faktum är att Centerkvinnorna, med tårta, diplom och framför allt uppmärksamhet 8 mars, genom åren spårat upp bl a ett flertal matföretag som drivs av engagerade kvinnor.
Senast var det Sussies hemlagade i Flattinge. Tidigare har vi exempelvis uppmärksammat Agnes gårdsmejeri i Kalvsvik, Hovs Bageri i Växjö, Grimslövs Matservice, mjölkbonden Ulrika Källsson utanför Kosta, Corina's Café i Alvesta, Chataboot Nakin driver restaurang både vid bowling och golf i Växjö, Rose-Marie Johansson erbjuder catering i Älmeboda och Biggans Café i Tingsryd bakar minst 361 dagar per år.
Detta visar att Centerkvinnorna driver matkvalitetsfrågorna år efter år, och att kvinnors företagande ofta är småföretagande som kan ge utkomst på hemmaplan. När kvinnor satsar på egen verksamhet gör de det inom områden de brinner för och är duktiga på, men tar det varligt med investeringstakten. RUT-avdraget och LOV (lagen om valfrihet), Mauds företagsambassadörer, liksom flera andra satsningar under alliansregeringen ökar kvinnors möjlighet att satsa på eget företagande och egen kontroll över sin tid.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hej!
Jag är en tjej på 20 år som ska söka in till agronom landsbygdsutvecklare. Har lite funderingar kring hur arbetet som landsbygdsutvecklare ser ut. Du skulle inte vilja skicka iväg några rader om hur ditt jobb ser ut? davida.neikter@live.se
Tack på förhand!
Lovisa Neikter
Skicka en kommentar