lördag, september 18, 2010

Valfrihet eller sosstemet - du väljer!

Nej, jag har inte stavat fel i rubriken! På valdagen väljer du hur framtiden ska utvecklas - fortsatt satsning på att du och familjen själv kan påverka och forma livet, eller att passas in i det likriktade sosstemet. Framåt eller bakåt alltså.

Centerpartiet står för en grön, varm, företagsam och jämställd politik - en linje som ger nya jobb via småföretag och grön energi inom många områden. Vi vill att kvinnor ska kunna göra karriär och ha löneutveckling, starta företag och välja arbetsgivare på samma självklara sätt som män. RUT är en väg att nå detta.
Men RUT ger också jobb åt angelägna grupper som invandrare och ungdomar, samtidigt som det löser användarnas/kundernas livspussel.

C välkomnar både asylsökande och dem som invandrar för jobb och bättre livsmiljö. Alla behövs i vårt Sverige - om det blir lättare att anställa, går också integrationen smidigare. Språk och kulturmönster lär man sig bäst tillsammans med arbetskamrater, därför är det så viktigt med praktikplats eller jobb parallellt med kursen i svenska. Mångfalden berikar oss och vi har som land råd att solidariskt dela med oss.

C jobbar för måltidskvalitet i hela landet - och att hela landet ska utvecklas. Till det krävs bra infrastruktur med fiberbredband, effektiv järnväg och bra vägar - både små enskilda och större. Vårt avlånga land behöver bilen, men ska byta innehåll i tanken. Vi ska uppmuntra till grön omställning, inte straffbeskatta! Inom dessa satsningar skapas nya jobb.

C jobbar förebyggande inom hälso- och sjukvården - bättre att stämma i bäcken än i ån. Vi vill föra ut mer vård närmare invånarna till hälsocentralerna t ex psykiatri, och vi satsar på mobila specialistteam. Vi vill fortsätta utveckla vårdvalet och LOV, lagen om valfrihetssystem. Fysisk aktivitet på recept är redan en succé, nu vill vi införa kultur på recept. Samtidigt står C för mer kultur i skolan och fortsatt bra stöd till föreningsliv och folkbildning.

Vi har lösningar inom alla områden - läs mer på våra hemsidor! Det blir alldeles för långt att läsa mer här. Du har valet i din hand - vårda demokratin och utnyttja rättigheten att rösta. Den är inte självklar. Kryssa gärna!
www.centerpartiet.se www.tingsryd.centerpartiet.se www.kronoberg.centerpartiet.se

Inga kommentarer: